Toyota GR Corolla Forum - Ownership Discussion banner
101 - 120 of 492 Posts
Image
Kto chce mi wytłumaczyć, jak "Rzeczywista wartość gotówkowa" wynosi 57 tys. dolarów??? To jest czerwony, oznaczony jako "Jeździ i działa" i wygląda na uszkodzony tylko prawy przedni zawieszenie. Aukcje i wartości gotówkowe nie zostały jeszcze przypisane do pozostałych dwóch.

View attachment 10636
Kto chce mi wytłumaczyć, jak "Rzeczywista Wartość Gotówkowa" wynosi 57 tys. dolarów??? To jest czerwony, oznaczony jako "Jeździ i działa" i wygląda na uszkodzony tylko w przednim prawym zawieszeniu. Aukcje i wartości gotówkowe nie zostały jeszcze przypisane do pozostałych dwóch.
Jeśli miałbym zgadywać, to na podstawie średniej sprzedaży na aukcjach z ostatnich czasów.

Tylne koło wygląda na uszkodzone zawieszenie. Na podstawie innych, wszystko pod spodem wydaje się je sumować.

Widzę przedni zderzak, reflektor, błotnik, drzwi, lusterko. Pełne przemalowanie po stronie kierowcy, możliwe przemalowanie/blendowanie maski. Tylne poszerzenie nadwozia i koło. Potem to, czego nie widzimy.

Jeden mniej. Został uderzony przez ciężarówkę i wepchnięty w barierkę ochronną View attachment 10730
View attachment 10729
Przynajmniej na zdjęciu, kawałek podwozia, który przechodzi do komory silnika, wygląda na w większości nienaruszony. Kto wie, co może się dziać za kawałkiem błotnika, który się nie oderwał. Koła nie wyglądają na niewspółosiowe ani przesunięte bardziej do przodu/do tyłu. Mam nadzieję, że Twój GRC nie zostanie uznany za całkowitą stratę. Czy ostry kawałek metalu również przeciął lewe drzwi?

Bardzo smutno patrzeć na wypadki samochodowe. Dla właścicieli będą one tylko rzadsze, ponieważ takie rzeczy się zdarzają, a produkcja w pewnym momencie w przyszłości się zatrzyma. Modlę się, żeby nic takiego nie przydarzyło się mojemu.

Żona i ja zostaliśmy uderzeni w tył podczas drogi na kolację. Cieszę się, że jechaliśmy jej samochodem, a nie moim! 🙄
Cóż, to do bani. Mam nadzieję, że oboje dobrze się czujecie. Jaki to samochód? Kiedy wychodzimy z żoną, zwykle bierzemy naszego xB z 2006 roku lub RAV4 z 17 roku. Ona nie lubi mojego samochodu, ponieważ są niższe od ziemi niż te samochody i jej Prius z 2010 roku. 🤣🤣🤣

Cóż, to do bani. Mam nadzieję, że oboje dobrze się czujecie. Jaki ma samochód? Kiedy wychodzimy z żoną, zwykle bierzemy naszego xB z 2006 roku lub RAV4 z 17 roku. Nie lubi mojego samochodu, ponieważ są niżej nad ziemią niż te samochody i jej Prius z 2010 roku. 🤣🤣🤣
W większości dobrze się czujemy, dzięki za pytanie. Jechaliśmy jej hybrydą Rav z 2020 roku. Drugi facet jechał małym SUV-em Mazdy, ale nie jestem pewien, jaki to model. Jego poduszka powietrzna kierowcy na pewno się otworzyła, więc to było mocne uderzenie. Żona mówi, że czuje się dobrze, ale ja zdecydowanie odczuwam to w plecach i szyi. Zazwyczaj jestem typem, który czeka i obserwuje, więc być może pójdę rano do jacuzzi i zobaczę, czy to pomoże, zanim pójdę to sprawdzić. Dużo padało i wierzę, że przyczepność była słaba. Samochód przed nami nagle się zatrzymał z powodu kilku rowerzystów i musiałem wcisnąć hamulce, ale jej nie uderzyłem, ale facet za nami wjechał w nas, ale nie wepchnął nas w samochód przed nami. Na szczęście wciąż mocno trzymałem nogę na hamulcu. Przyjechała policja, straż pożarna i karetka, ale nikt nie trafił do szpitala. Nie próbowałem jeszcze otwierać klapy bagażnika, ponieważ tak bardzo padało, na wypadek gdyby był problem z ponownym zatrzaśnięciem, ponieważ obszar zatrzasku jest miejscem, gdzie uderzenie było najsilniejsze. Miała ostrzeżenie o usterce poduszki powietrznej na desce rozdzielczej, ale wiedziałem, że to tylko od uderzenia. Więc wyszedłem z moim Techstream po powrocie do domu, wykonałem kalibrację punktu zerowego i wyczyściłem kody, więc przynajmniej ostrzeżenie zniknęło. Warsztaty blacharskie są tutaj tak zarezerwowane, że nie mogę sobie wyobrazić, jak długo zajmie nam dostanie się do środka i naprawa. Mam nadzieję, że uda mi się pociągnąć za sznurki i zrobić to szybciej, ponieważ wiele osób zna mnie w centrum likwidacji szkód mojej byłej firmy.

101 - 120 of 492 Posts