Czy ktoś jeździ na większym rozmiarze opon niż fabryczny?
Dzięki. Myślałem o zwiększeniu do czegoś w stylu 255/40-R18... Nie mam felg OE, więc tylko po to, żeby trochę bardziej wypełnić luki.Czy mówisz o większej wysokości, większym profilu, czy szerszym?
Tak, wielu tak zrobiło, poszukaj tego, czego szukasz, niektórzy tutaj mogą pomóc Ci skierować do konkretnych wątków. Ale można śmiało powiedzieć, że nadkola mają miejsce do pracy.
Zwiększenie rozmiaru (245 lub 255/40-R18) może poprawić dokładność prędkościomierza w stosunku do prędkości GPS i zyskać niewielką szerokość. Niektórzy wybrali wyższy profil dla komfortu jazdy w trudnych obszarach. Zmniejszenie do 17-calowych felg może również zyskać jeszcze więcej profilu. Sprawdź wątek felg 17-calowych pod kątem potwierdzonego dopasowania do hamulców.
Niektórzy poszli znacznie szerzej, 275/35-R18 to chyba najszersze, jakie widziałem na felgach OE. Może to powodować pewne wybrzuszenie bocznej ściany, które wygląda na masywne, ale prowadzenie może wydawać się nieco miękkie, ponieważ karkas opony może się bardziej poruszać i uginać. Myślę, że niektórzy poszli na felgi o szerokości do 10 cali.
Dzięki, doceniam to.Ach, OK, te będą w porządku. Jeśli chcesz, możesz je zamontować z dystansami 15/25 mm na szerszych oponach 255 i nadal powinny bez problemu pasować. To zbliży je do błotnika i ładnie dopasuje się do linii nadwozia, a także odmieni wygląd samochodu.
Możesz użyć dystansów 20/30 mm, ponieważ te Konigi mają dodatkowe 5 mm offsetu, ale szerokość bieżnika 255 sprawia, że są one efektywnie szersze o ponad 5 mm różnicy, więc mogą trzeć w pewnych warunkach.