O ile w innym wątku nie ma jasnych instrukcji, nie widziałem żadnych, więc pomyślałem, że napiszę instrukcję.
1. Zdejmij narożne elementy ochronne bezpośrednio pod reflektorami. Są one mocowane za pomocą 3 klipsów zatrzaskowych i pojedynczego klipsa gwintowanego z płaską główką (zaznaczone na dole). Trzy klipsy były już dość uparte po zaledwie 5000 milach. Gwintowany był jeszcze bardziej irytujący. Nie odkręca się całkowicie, więc po prostu odkręć go tak bardzo, jak to możliwe i pociągnij naprawdę mocno. Zbiłem sobie kostkę, robiąc to, więc może załóż rękawice do tej części.
View attachment 14844
2. Zdejmij reflektory. Super łatwe. Jedna śruba Philipsa i dwa zaczepy. To nie może być długi śrubokręt fyi.
View attachment 14845
3. Wywierć otwór, aby przewody mogły przejść. Użyłem wiertła 3/16 i było idealnie. Po prostu oceniłem lokalizację i wylądowała dokładnie tam, gdzie powinna być. Przepraszam, dostałem tylko zdjęcie z tyłu. Widać, że otwór był zasadniczo tuż przy krawędzi uformowanego wcięcia.
View attachment 14848
4. Gorąco polecam nałożenie szwu silikonu wzdłuż szwu. Nie wydawało się to szczególnie dobrze uszczelnione i nie ma nic gorszego niż dostanie się wilgoci do nowych chińskich świateł. Zanim zainstalujesz nowe światła, polecam również przenieść małe podkładki z oryginalnych reflektorów, aby zapobiec wibracjom. Po prostu wsuwają się na zakładki. Przepraszam, brak zdjęć tego kroku, ale jest to dość oczywiste.
5. Zdejmij tylne światła. Pełne ujawnienie, trochę denerwujące. Nie schodzą łatwo. Panel osłony śrub w szynie ociekowej klapy bagażnika jest bardzo łatwy. Zrobiłem to ręcznie i po prostu odpadł.
View attachment 14849
Jak widać, zakładki są łagodne. Samo tylne światło było odwrotnością. Zdejmij dwie śruby 10 mm, a następnie musisz je jakoś wyważyć. Położyłbym jedną rękę na przedniej krawędzi światła, aby ustabilizować i użyć drugiej ręki, aby zasadniczo podważyć na zewnątrz z przykręconej części. Oto zdjęcia sprzętu.
View attachment 14852
View attachment 14850
View attachment 14851
Zielona zakładka z przodu jest zasadniczo tylko prowadnicą i kątuje się dość agresywnie na zewnątrz, dlatego wydaje się, że światła są zaprojektowane tak, aby były podważane na zewnątrz.
6. Wciśnij przewód w górę przez małą szczelinę pod tylnym światłem. Niezbyt trudne. Zrobiłem to sam, trzymając ręce na pełzaczu.
7. Jak wspomniano wcześniej, przewody idą czerwony>czerwony, czarny>czarny, biały>niebieski. To jedyna część, której jeszcze nie zrobiłem, ponieważ najwyraźniej moje materiały do lutowania zaginęły i nie miałem żadnych złączy, co do których czułem się wystarczająco dobrze. Zamówiłem nowe materiały do lutowania i będą tu za 2 dni. Opublikuję zdjęcia gotowego produktu w ten weekend, kiedy to skończę.
Mam nadzieję, że to było pomocne 👍🏼