Toyota GR Corolla Forum - Ownership Discussion banner
81 - 100 of 141 Posts
Czas na okablowanie.
Zaszalałem i poprowadziłem sygnały lusterek przez gumowy przewód. To wcale nie było trudne. W słupku drzwi zdejmij gumową osłonę po stronie nadwozia. Jest to trochę skomplikowane. Plastikowy szybkozłącze ma łącznie 4 zakładki. Uważam, że najłatwiej jest zwolnić 2 przednie, pociągnąć je do siebie, a następnie zwolnić 2 tylne.
View attachment 25440
A następnie usunąłem wewnętrzną wiązkę przewodów dla moich sygnałów blokowania/odblokowywania. Moje dłonie są bardzo pocięte.
Dwa zakreślone przewody to sygnały. Czerwony i brązowy.
View attachment 25441
Zielony (z zestawu) idzie do czerwonego przewodu.
Niebieski (z zestawu) idzie do brązowego przewodu.
View attachment 25442
12 V pochodziło z wtyczki OBD2. Różowy przewód.
View attachment 25443
Zapłon pochodził z tego niebieskiego przewodu za panelem kopnięcia.
View attachment 25444
Kontroler i przewody.
View attachment 25445

To wszystko. Otwierają się do pierwotnej, pełnej pozycji otwartej. Więc wcale nie musiałem regulować swoich lusterek.
Czy masz przełącznik do ręcznego składania lusterka?

Świetna robota!

Czy masz więcej zdjęć wiązki przewodów lusterek lub wiązki, do której jest podłączona za panelem drzwi?
Jak w okablowaniu silników składanych lusterek? To tylko 2 mniejsze przewody ze złączami szybkiego uwalniania. Można to zobaczyć tutaj. Zestaw jest również dostarczany z przedłużeniami.
Image

Czy masz przełącznik do ręcznego składania lusterka?
Dostarczono go z przełącznikiem na desce rozdzielczej, tak. Złoży lusterka, gdy pojazd jest włączony. To również zapala zielone światło. Podobnie jak automatyczne światła drogowe lub przyciski rozmrażania przedniej szyby. Gdy zielone światło jest włączone, oznacza to, że system jest wyłączony. Ponieważ pozostają złożone, a funkcja odblokowania ich nie rozłoży. Niestety przełącznik jest niebieski. Nie biały.
Zdjęcie nie uchwyciło różnicy kolorów.
Image

Może go przesunę. Myślałem, że nie widzę przełącznika iMT podczas jazdy. Dlatego umieściłem go w pustym miejscu, a przełącznik lusterek tam, gdzie był iMT.

Jak w wtyczce ze samego lustra. Wiedziałem, że przewód silnika ma dwa mniejsze przewody. Wygląda na to, że na twoim innym zdjęciu jest 7 przewodów i żadnych innych gniazd na żadne inne przewody.

Jak w okablowaniu silników składanych lusterek? To tylko 2 mniejsze przewody z wtyczkami szybkiego uwalniania. Można to zobaczyć tutaj. Zestaw jest również dostarczany z przedłużeniami.
View attachment 25447

Było z przełącznikiem deski rozdzielczej, tak. Złoży lusterka, gdy pojazd jest włączony. To również zapala zielone światło. Podobnie jak automatyczne światła drogowe lub przyciski rozmrażania przedniej szyby. Zielone światło oznacza, że system jest wyłączony. Ponieważ pozostają złożone, a funkcja odblokowania ich nie rozkłada. Niestety przełącznik jest niebieski. Nie biały.
Zdjęcie nie uchwyciło różnicy kolorów.
View attachment 25451

Może go przesunę. Myślałem, że nie widzę przełącznika iMT podczas jazdy. Dlatego umieściłem go w pustym miejscu, a przełącznik lusterek tam, gdzie był iMT.

Jak w wtyczce z samego lustra. Wiedziałem, że przewód silnika ma dwa mniejsze przewody. Wygląda na to, że na twoim innym zdjęciu jest 7 przewodów i żadnych innych gniazd na żadne inne przewody.
Ohh ok. Tak, masz rację. Wtyczka OE nie ma otwartych gniazd ani nieużywanych przewodów. Nie mam jednak żadnych innych zdjęć.

Ohh ok. Tak, masz rację. Wtyczka OE nie ma otwartych gniazd ani nieużywanych przewodów. Nie mam jednak żadnych innych zdjęć.
Czy ten zestaw jest oferowany bez silników? Wolałbym użyć silników OEM Toyota zamiast chińskich o niższej jakości.

Czy ten zestaw jest oferowany bez silników? Wolałbym użyć silników OEM Toyota zamiast chińskich o niższej jakości.
Być może możesz się z nimi skontaktować? Założę, że tak. Musieliby sprzedawać części.
Prawdopodobnie zastanawiałbym się, jak silniki Toyoty zareagują na mały moduł sterujący, ponieważ to on wykrywa skoki natężenia prądu, gdy lusterka uderzają w ograniczniki. Moje silniki Subaru miały małe kontrolery w silnikach lusterek. Wszystko, czego potrzebowały, to napięcie.

Potrzebuje tylko błyszczącej czerni, aby pasowała do wnętrza Circuit... Ile kosztował ten zestaw, czy jeszcze go nie kupiłeś?
Dotarł kilka dni temu. Nie zawierał żadnych instrukcji, niektóre przewody były bez złączy, tylko drut z pinami. Brak schematów. Sprzedawca jest dość kiepski w odpowiadaniu na pytania.

Przez kilka następnych tygodni jestem zawalony pracą, więc będę musiał się temu przyjrzeć później. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie lub zainteresowanie, z pewnością mogę zrobić zdjęcia lub dostarczyć wszelkie informacje, które posiadam.
Sam zestaw kosztuje około ~100 $ plus kolejne 25 $ za wysyłkę. Przełącznik wygląda na legalny, a silniki wyglądają na dobrze wykonane. Element wykończeniowy wygląda „ok”, ale zdecydowanie nie jest to jakość OEM.

Oto kilka zdjęć szczegółowych zestawu.
Oto porównania dwóch wtyczek. Jedna to ta, która pasowałaby/mogłaby pasować do naszego elementu wykończeniowego ramienia. Przełącznik z CarStrom i OEM plus z Chin.

Attachments

Myślałem, że mówiłeś, że to 3 przewody? Wygląda na to, że ma zworkę. W takim razie zakładam źródło 12 V. Następnie 4 przewody idą do silników. 2 na stronę, mimo że kolory się nie zgadzają.

Podoba mi się przełącznik OE.

Oto wszystkie przewody i złącza. Wszystko jest oznaczone kolorami. W sumie wprowadzono cztery nowe kolorowe przewody, więc zakładam, że po dwa przewody na każdy silnik.

Wszystkie to żeńskie/męskie piny, które znajdują się w złączach. (Więc nie jestem pewien, czy rzeczywiście muszą wchodzić w puste miejsca w istniejących złączach.)

Są też dwie pary niebieskich/zielonych przewodów odchodzących od modułu sterującego, które kończą się na dwóch męskich pinach. (Czyli łącznie 2 niebieskie i 2 zielone). Zamiast pary czerwono-białej, która kończy się na jednej parze. (1 czerwony 1 biały).

Sprzedawca wysłał mi kilka zdjęć, z których wynikało, że powinny one wchodzić gdzieś do złącza, zamiast po prostu połączyć je ze sobą, a następnie zakleić taśmą izolacyjną.

Attachments

81 - 100 of 141 Posts