Ktoś na Reddicie to zrobił, jestem ciekaw czy tu jesteś
Zapomniałem dodać krótki film.
Czy masz przełącznik do ręcznego składania lusterka?Czas na okablowanie.
Zaszalałem i poprowadziłem sygnały lusterek przez gumowy przewód. To wcale nie było trudne. W słupku drzwi zdejmij gumową osłonę po stronie nadwozia. Jest to trochę skomplikowane. Plastikowy szybkozłącze ma łącznie 4 zakładki. Uważam, że najłatwiej jest zwolnić 2 przednie, pociągnąć je do siebie, a następnie zwolnić 2 tylne.
View attachment 25440
A następnie usunąłem wewnętrzną wiązkę przewodów dla moich sygnałów blokowania/odblokowywania. Moje dłonie są bardzo pocięte.
Dwa zakreślone przewody to sygnały. Czerwony i brązowy.
View attachment 25441
Zielony (z zestawu) idzie do czerwonego przewodu.
Niebieski (z zestawu) idzie do brązowego przewodu.
View attachment 25442
12 V pochodziło z wtyczki OBD2. Różowy przewód.
View attachment 25443
Zapłon pochodził z tego niebieskiego przewodu za panelem kopnięcia.
View attachment 25444
Kontroler i przewody.
View attachment 25445
To wszystko. Otwierają się do pierwotnej, pełnej pozycji otwartej. Więc wcale nie musiałem regulować swoich lusterek.
Jak w okablowaniu silników składanych lusterek? To tylko 2 mniejsze przewody ze złączami szybkiego uwalniania. Można to zobaczyć tutaj. Zestaw jest również dostarczany z przedłużeniami.Świetna robota!
Czy masz więcej zdjęć wiązki przewodów lusterek lub wiązki, do której jest podłączona za panelem drzwi?
Dostarczono go z przełącznikiem na desce rozdzielczej, tak. Złoży lusterka, gdy pojazd jest włączony. To również zapala zielone światło. Podobnie jak automatyczne światła drogowe lub przyciski rozmrażania przedniej szyby. Gdy zielone światło jest włączone, oznacza to, że system jest wyłączony. Ponieważ pozostają złożone, a funkcja odblokowania ich nie rozłoży. Niestety przełącznik jest niebieski. Nie biały.Czy masz przełącznik do ręcznego składania lusterka?
Jak w okablowaniu silników składanych lusterek? To tylko 2 mniejsze przewody z wtyczkami szybkiego uwalniania. Można to zobaczyć tutaj. Zestaw jest również dostarczany z przedłużeniami.
View attachment 25447
Było z przełącznikiem deski rozdzielczej, tak. Złoży lusterka, gdy pojazd jest włączony. To również zapala zielone światło. Podobnie jak automatyczne światła drogowe lub przyciski rozmrażania przedniej szyby. Zielone światło oznacza, że system jest wyłączony. Ponieważ pozostają złożone, a funkcja odblokowania ich nie rozkłada. Niestety przełącznik jest niebieski. Nie biały.
Zdjęcie nie uchwyciło różnicy kolorów.
View attachment 25451
Może go przesunę. Myślałem, że nie widzę przełącznika iMT podczas jazdy. Dlatego umieściłem go w pustym miejscu, a przełącznik lusterek tam, gdzie był iMT.
Ohh ok. Tak, masz rację. Wtyczka OE nie ma otwartych gniazd ani nieużywanych przewodów. Nie mam jednak żadnych innych zdjęć.Jak w wtyczce z samego lustra. Wiedziałem, że przewód silnika ma dwa mniejsze przewody. Wygląda na to, że na twoim innym zdjęciu jest 7 przewodów i żadnych innych gniazd na żadne inne przewody.
Czy ten zestaw jest oferowany bez silników? Wolałbym użyć silników OEM Toyota zamiast chińskich o niższej jakości.Ohh ok. Tak, masz rację. Wtyczka OE nie ma otwartych gniazd ani nieużywanych przewodów. Nie mam jednak żadnych innych zdjęć.
Być może możesz się z nimi skontaktować? Założę, że tak. Musieliby sprzedawać części.Czy ten zestaw jest oferowany bez silników? Wolałbym użyć silników OEM Toyota zamiast chińskich o niższej jakości.
Czy to zestaw z rynku wtórnego, czy wszystko OEM?Dla tych, którzy śledzili. Znalazłem ten zestaw na chińskim rynku.
Zabiorę się za to, kiedy będę mógł.
Niestety, wiązka przewodów i skrzynka sterownicza z rynku wtórnego. Reszta to OEM, przynajmniej tak mi powiedzieli…. 🤣Czy to zestaw z rynku wtórnego czy wszystko OEM?
Fajnie, po sprawdzeniu, czy działa, czy możesz wysłać mi link?Unfortunately, aftermarket harness and control box. Rest is OEM, at least that’s what they told me…. 🤣
Potrzebuje tylko błyszczącej czerni, aby pasowała do wnętrza Circuit... Ile kosztował ten zestaw, czy jeszcze go nie kupiłeś?Dla tych, którzy śledzili. Znalazłem ten zestaw na chińskim rynku.
zajmę się tym, kiedy będę mógł.
Dotarł kilka dni temu. Nie zawierał żadnych instrukcji, niektóre przewody były bez złączy, tylko drut z pinami. Brak schematów. Sprzedawca jest dość kiepski w odpowiadaniu na pytania.Potrzebuje tylko błyszczącej czerni, aby pasowała do wnętrza Circuit... Ile kosztował ten zestaw, czy jeszcze go nie kupiłeś?
Oto porównania dwóch wtyczek. Jedna to ta, która pasowałaby/mogłaby pasować do naszego elementu wykończeniowego ramienia. Przełącznik z CarStrom i OEM plus z Chin.Oto kilka zdjęć szczegółowych zestawu.