Toyota GR Corolla Forum - Ownership Discussion banner
61 - 80 of 141 Posts
Słodko! Zastanawiam się, czy ma te same wiązki przewodów w panelach drzwi, które prawdopodobnie będą potrzebne do funkcji składania elektrycznego. 🤔
Masz ochotę zdjąć swój panel i poszukać wiązek przewodów? Pwetty pwease??
Nie mam nic przeciwko, prawdopodobnie niedziela jest najwcześniejsza.

Oto zdjęcie głównego przełącznika elektrycznych szyb/składanych lusterek i wykończenia przełącznika w Corolli LHD. Wygląda na to, że ma ten sam przełącznik składanych lusterek co USDM Venza i CH-R z późnego modelu. Gdybym tylko mógł znaleźć numer części do tego wykończenia przełącznika ..🤔
View attachment 24778
Czy to może być to?

Super! Zastanawiam się, czy ma te same wiązki przewodów w panelach drzwi, które prawdopodobnie będą potrzebne do funkcji składania elektrycznego. 🤔
Czy zechcesz zdjąć swój panel i poszukać wiązek przewodów? Proszę bardzo??
Nie dam rady tego dzisiaj zrobić. Spróbuję ponownie w następny weekend.

Pytanie dla tych, którzy zmodernizowali do elektrycznie składanych lusterek. Czy silniki, które wchodzą w skład zestawu, są OEM Toyota? I czy wtyczka elektryczna jest taka sama w obu lusterkach? Mogę zdobyć kilka używanych lusterek składanych elektrycznie JDM, po prostu jestem ciekaw, czy wtyczki są takie same po obu stronach i czy będą plug and play, o ile dostanę joystick lusterka JDM OEM.

Edytować:
Wtyczki są takie same po obu stronach, ale wiązka lustra po stronie kierowcy JDM ma dodatkowy przewód (czarny/czerwony), jak widać na poniższych zdjęciach.

Wtyczka po obu stronach jest taka sama (tylko inaczej zorientowana na zdjęciach).
Wtyczka po stronie kierowcy:
View attachment 24763

Wtyczka po stronie pasażera:
View attachment 24764

Wtyczka po stronie kierowcy z dodatkowym przewodem (czarny/czerwony):
View attachment 24760

Wtyczka po stronie pasażera bez czarno-czerwonego przewodu:
View attachment 24761

Znalazłem również numer części JDM dla joysticka lusterka składanego elektrycznie. Istnieją 2 opcje, obie w tej samej cenie. Nie wiem dokładnie, jaka jest różnica. Oba mają monitorowanie martwego pola i zgaduję, że oba są składane elektrycznie (myślę, że elektrycznie składane lusterka są standardowym wyposażeniem w samochodach JDM, a nie opcjonalnym).
View attachment 24766
Dla zestawu Carstomit silniki są OEM, co jest świetne.

Ale dla wiązki pomocniczej zestawu istnieją dwie wtyczki, które wchodzą do przełącznika sterowania lusterkiem zestawu, co oznacza, że ​​nie można użyć przełącznika sterowania lusterkiem składanym OEM, który używa jednej wtyczki.

Jeśli spróbujesz kupić. Ostatni zestaw mówi, że jest dostarczany z silnikami.
Niedawno dowiedziałem się również, że są teraz jak Amazon, prawie wszystko, co chcesz zwrócić z powodu wyrzutów sumienia... Prawie możesz. Tylko do przemyślenia. 🤣
Nie działa dla 2023+...😩

Niestety wpadłem jeszcze głębiej w króliczą norę.
Problemy niestety są…
Nie mają GR Corolli w Chinach, więc nie mogą mi na pewno powiedzieć, czy będą kompatybilne.

Nie chcą pokazywać złączy i połączeń.

Niektóre z tych zestawów mają faktycznie zmodyfikowaną podstawę, nie wiem, ile oryginalnych funkcji (podgrzewane lusterko/asystent martwego pola) może zachować wiązka/przełącznik.

Ceny nie są złe, jeśli wierzysz, że te części są zmodyfikowane częściami „OEM”, jak twierdzą.

Są też inne, które używają chińskich części, które są tańsze…

Impulsywnie zamówiłem wczoraj wieczorem, ale moja płatność została odrzucona. Więc teraz robię więcej należytej staranności.

1USD=7,23 RMB na wypadek, gdybyś chciał zrobić szybką matematykę.

Każdy, kto lepiej porusza się po chińskim rynku, powinien to sprawdzić… 😉

【淘宝】https://m.tb.cn/h.5zI09K5?tk=JLuEWq9U6bI CZ0001 「适用丰田赛那格瑞维亚电动后视镜折叠汉兰达皇冠陆放原厂款改装」
Kliknij link, aby otworzyć bezpośrednio lub otwórz bezpośrednio wyszukiwanie Taobao.

Nie wiem, czy się wyświetli.

【淘宝】https://m.tb.cn/h.5zI0N1o?tk=v1raWq951x4 CZ0002 「19款新雷凌卡罗拉折叠后视镜倒车镜自动折叠加热电动升窗无损升级」
Kliknij link, aby otworzyć bezpośrednio lub otwórz bezpośrednio wyszukiwanie Taobao.

Ostatni

【淘宝】https://m.tb.cn/h.5AKsQHG?tk=YzyvWq9gGDr HU9196 「19款新雷凌卡罗拉折叠后视镜倒车镜自动折叠加热电动升窗无损升级」

Więc w końcu zacząłem to robić. Kupiłem zestaw na eBayu za mniej niż 200 dolarów. Wczoraj zacząłem bawić się okablowaniem.

Oto funkcje, jeśli są podłączone zgodnie z instrukcjami.
- Po aktywacji lusterek robią dokładnie to, co myślisz. Składają się/rozkładają za pomocą sygnału blokady lub odblokowania.
- Jeśli są złożone i pojazd jest uruchomiony, również się rozłożą.
- Przełącznik na desce rozdzielczej nie tylko dezaktywuje funkcje blokowania/odblokowywania, ale także składa/rozkłada lusterka. Powiedzmy, do myjni samochodowej lub wjechania w ciasne miejsce.
- Funkcja odrywania OE nadal tam jest. Jeśli nie możesz jechać i wbić lusterkami w coś.. jesteś bezpieczny.

Złożyłem stronę pasażera. Dziś badałem przewody pod kątem sygnałów blokowania i odblokowywania. Pomyślałem, że najłatwiej będzie użyć sygnałów, które idą do siłownika w drzwiach kierowcy. Co znalazłem.

Po lewej stronie jest OE. Po prawej stronie jest zespół zasilania.
Image

Uprząż dla funkcji lusterka OE przechodzi przez otwór w zespole składania. Dokładnie jak OE. Zwróć uwagę na 2 małe białe wtyczki na dole uprzęży. Te 2 wtyczki znajdują się w większym pojedynczym kwadratowym zespole pod wtyczkami.
Image

Więc strona pasażera jest gotowa. Poświęciłem nawet czas na poprowadzenie przewodów do wiązki drzwi. Więc nic nie wygląda na zmienione.

Jutro mogę zająć się stroną kierowcy. Wracam do domu późno i mam około godziny światła dziennego.

Więc w końcu zacząłem to robić. Kupiłem zestaw na eBayu za mniej niż 200 dolarów. Wczoraj zacząłem bawić się okablowaniem.

Oto funkcje, jeśli są okablowane zgodnie z instrukcjami.
-Po aktywacji lusterek robią dokładnie to, co myślisz. Składanie/rozkładanie za pomocą sygnału blokady lub odblokowania.
-Jeśli są złożone i pojazd zostanie uruchomiony, również się rozłożą.
-Przełącznik na desce rozdzielczej nie tylko dezaktywuje funkcje blokowania/odblokowywania, ale także składa/rozkłada lusterka. Powiedzmy, że do myjni samochodowej lub wjechania w ciasne miejsce.
-Funkcja odrywania OE nadal istnieje. Jeśli nie możesz jechać i rozbijać lusterka o rzeczy... jesteś bezpieczny.

Zmontowałem stronę pasażera. Dziś badałem przewody pod kątem sygnałów blokady i odblokowania. Pomyślałem, że najłatwiej będzie użyć sygnałów, które idą do siłownika w drzwiach kierowcy. Co znalazłem.

Po lewej stronie jest OE. Po prawej stronie jest zespół zasilania.
View attachment 25257
Uprząż dla funkcji lusterek OE przechodzi przez otwór w zespole składania. Dokładnie jak OE. Zwróć uwagę na 2 małe białe wtyczki na dole uprzęży. Te 2 wtyczki znajdują się w większym pojedynczym kwadratowym zespole pod wtyczkami.
View attachment 25258

Więc strona pasażera jest gotowa. Poświęciłem nawet czas na poprowadzenie przewodów do wiązki drzwi. Więc nic nie wygląda na zmienione.

Jutro mogę zająć się stroną kierowcy. Wracam do domu późno i mam około godziny światła dziennego.
Czy to skończyłeś?

TokyoTexan zamieścił zdjęcie wiązki lusterek z dodatkowymi czarnymi i czerwonymi przewodami po prawej stronie lusterka, co jest trochę dziwne. Zakładam, że po obu stronach powinno to być.

Z mojego doświadczenia w modernizacji elektrycznie składanych lusterek w 06 IS250, czarny i czerwony to prawdopodobnie zasilanie i masa silnika elektrycznie składanego lusterka. Prawdopodobnie możesz po prostu wziąć piny z wiązki silnika elektrycznie składanego i dodać je do istniejącej wiązki z lusterka OEM; powinno to następnie pasować do wiązki w samochodzie. Musisz tylko upewnić się, że są w prawidłowej pozycji pinu.

Następną rzeczą, którą bym zasugerował, jest porównanie przełącznika lusterek z naszego samochodu z tym z przełącznikiem składania elektrycznego. Nie zdziwiłbym się, gdyby były takie same i były już okablowane do elektrycznie składanych lusterek. Tak było w IS250, więc wystarczyłoby kupić jeden z tych przełączników. Zakładam, że Toyota nie zadałaby sobie trudu stworzenia zupełnie innej wiązki, chyba że musieliby.

Następnie powinieneś móc nacisnąć przycisk, aby złożyć i rozłożyć.

Na koniec potrzebujesz modułu, który składa i rozkłada się po zablokowaniu i odblokowaniu samochodu. To właśnie mają wszystkie te zestawy AliExpress. Nie wiem, czy lusterka OEM składają się/rozkładają po zablokowaniu/odblokowaniu, ale przypuszczam, że istnieje do tego jakiś moduł OEM.

O ile nie uda mi się zdobyć silników OEM za mniej niż 200 za obie strony, na razie się wstrzymam. Myślę, że wszystkie nowsze Toyoty i Lexusy z elektrycznie składanymi lusterkami będą prawdopodobnie miały ten sam silnik.

Wygląda na to, że to właściwe silniki, porównując obrazy z innymi. Wystarczy wziąć część lustra, usunąć część sprężyny i dodać silniki.

Dla Toyota Levin 2019-2023 Auto Inteligentny Automatyczny Samochodowy Elektryczny Lusterko Wsteczne Zewnętrzne Składany System Zestaw Moduł

TokyoTexan zamieścił zdjęcie wiązki lusterek z dodatkowymi czarnymi i czerwonymi przewodami po prawej stronie lusterka, co jest trochę dziwne. Zakładam, że po obu stronach powinno to być.

Z mojego doświadczenia w modernizacji elektrycznie składanego lusterka w 06 IS250, czarny i czerwony to prawdopodobnie zasilanie i masa silnika elektrycznie składanego lusterka. Prawdopodobnie możesz po prostu wziąć piny z wiązki silnika elektrycznie składanego i dodać je do istniejącej wiązki z lusterka OEM; to powinno następnie pasować do wiązki w samochodzie. Musisz tylko upewnić się, że są w prawidłowej pozycji pinu.

Następną rzeczą, którą bym zasugerował, jest porównanie przełącznika lusterek z naszego samochodu z tym z przełącznikiem elektrycznego składania. Nie zdziwiłbym się, gdyby były takie same i były już okablowane do elektrycznie składanych lusterek. Tak było w IS250, więc wystarczy kupić jeden z tych przełączników. Zakładam, że Toyota nie zadałaby sobie trudu stworzenia zupełnie innej wiązki, chyba że musieliby.
Następnie powinieneś móc nacisnąć przycisk, aby złożyć i rozłożyć.

Wreszcie, potrzebujesz modułu, który składa i rozkłada się po zablokowaniu i odblokowaniu samochodu. To właśnie mają wszystkie te zestawy AliExpress. Nie wiem, czy lusterka OEM składają się/rozkładają przy blokowaniu/odblokowywaniu, ale przypuszczam, że istnieje jakiś moduł OEM.

O ile nie uda mi się zdobyć silników OEM za mniej niż 200 za obie strony, na razie się wstrzymam. Przypuszczam, że wszystkie nowsze Toyoty i Lexusy z elektrycznie składanymi lusterkami będą prawdopodobnie miały ten sam silnik.

Wygląda na to, że to właściwe silniki, porównując obrazy z innymi. Wystarczy wziąć część lusterka, usunąć część sprężyny i dodać silniki.

Dla Toyota Levin 2019-2023 Auto Intelligent Automatic Car Electric Rearview Side Mirror Folding System Kit Module
Przełącznik lusterek (wraz z typem wtyczki) z naszych samochodów różni się od przełącznika lusterek dla modeli Corolla innych niż USDM, które były wyposażone w opcję elektrycznie składanych lusterek. Późne modele USDM Venza i CH-R były wyposażone w elektrycznie składane lusterka i używają tego samego przełącznika co Corolle, które były wyposażone w elektrycznie składane lusterka. Jak powiedziałem wcześniej, teoretycznie silniki elektrycznie składanych lusterek w późnych modelach USDM CH-R i Venza są prawdopodobnie takie same jak te używane w modelach Corolla innych niż USDM z elektrycznie składanymi lusterkami. Tak więc, teoretycznie, możesz zdobyć większość części OEM do elektrycznie składanych lusterek z tych 2 modeli USDM (przełącznik, silniki, wszelkie powiązane wiązki wewnętrzne w panelach drzwi i moduł [jeśli rzeczywiście istnieje]).
Możesz zamówić te części fabrycznie nowe od Toyoty, co najprawdopodobniej kosztowałoby Cię ponad 500 $, lub złożyć części z uszkodzonej Venza lub CH-R za pośrednictwem firm zajmujących się złomowaniem lub ebay. Niestety, ponieważ te samochody są wciąż dość nowe (i o ile wiem, nie sprzedawały się dobrze, dlatego zostały wycofane z rynku amerykańskiego), może upłynąć trochę czasu, zanim te części zostaną zebrane. Byłoby miło, gdybym mógł uzyskać do nich dostęp na późnym złomowisku typu pick and pull.
Jeśli rzeczywiście możesz złożyć wszystkie wymagane części OEM z tych 2 modeli i wszystko się wymieni i zadziała w naszych samochodach, jedyną rzeczą, której będziesz potrzebować, jest listwa przełącznika okien/lusterek elektrycznych LHD non USDM Corolla, która była dostarczana z elektrycznie składanymi lusterkami (prawdopodobnie możesz po prostu zmodyfikować oryginalną listwę, wycinając szczelinę obok joysticka lusterek elektrycznych dla przycisku składania lusterek).

Przełącznik lusterek i wtyczka USDM Corolla:
Image

Image

Przełącznik składanych lusterek i wtyczka:
Image

Image

Listwa przełącznika elektrycznie składanych lusterek LHD Corolla:
Image

Przełącznik lusterek (wraz z typem wtyczki) z naszych samochodów różni się od przełącznika lusterek w modelach Corolla innych niż USDM, które były wyposażone w opcję składanych elektrycznie lusterek. Modele USDM Venza i CH-R z późnego modelu były wyposażone w elektrycznie składane lusterka i używają tego samego przełącznika co Corollas, które były wyposażone w elektrycznie składane lusterka. Jak stwierdziłem wcześniej, teoretycznie silniki elektrycznie składanych lusterek w modelach USDM CH-R i Venza z późnego modelu są prawdopodobnie takie same jak te używane w modelach Corolla innych niż USDM z elektrycznie składanymi lusterkami. Tak więc, teoretycznie, można by zdobyć większość części OEM do elektrycznie składanych lusterek z tych 2 modeli samochodów USDM (przełącznik, silniki, wszelkie powiązane wiązki przewodów wewnątrz paneli drzwi i moduł [jeśli rzeczywiście istnieje]).
Można zamówić te części fabrycznie nowe od Toyoty, co najprawdopodobniej kosztowałoby ponad 500 dolarów, lub złożyć części z rozbitej Venza lub CH-R za pośrednictwem firm zajmujących się złomowaniem lub ebay. Niestety, ponieważ te samochody są wciąż dość nowe (i o ile wiem, nie sprzedawały się dobrze, dlatego zostały wycofane z rynku amerykańskiego), zebranie tych części może zająć trochę czasu. Byłoby miło, gdybym mógł uzyskać do nich dostęp w późnym modelu na złomowisku typu pick and pull.
Jeśli rzeczywiście uda się złożyć wszystkie wymagane części OEM z tych 2 modeli i wszystko się wymieni i zadziała w naszych samochodach, jedyną rzeczą, której będziesz potrzebować, jest listwa przełącznika głównych okien/lusterek elektrycznych LHD non USDM Corolla, która była wyposażona w elektrycznie składane lusterka (prawdopodobnie można po prostu zmodyfikować oryginalną listwę, wycinając szczelinę obok joysticka lusterek elektrycznych na przycisk składania lusterek)

Przełącznik i wtyczka lusterek USDM corolla:
View attachment 25421
View attachment 25422

Przełącznik i wtyczka składanych lusterek:
View attachment 25423
View attachment 25424

Listwa przełącznika elektrycznie składanych lusterek LHD corolla:
View attachment 25425
Dla zainteresowanych.

Attachments

No dobrze, wszyscy. Skończyłem mój zestaw. Działa świetnie. Mój zestaw będzie działał z każdym lusterkiem, które masz. Nadal używasz swojego zespołu lusterek. Po prostu wymieniasz ręczne elementy składane na składane elektrycznie.

Zestaw, który kupiłem
Dla TOYOTA COROLLA 2020-2023 Auto POWER składane lusterka boczne Silniki + Przełącznik | eBay

Zespół lusterek OE. Obie osłony zdjęte.
Image

Wtyczka lusterek OE. Mogę potwierdzić, że w tej wtyczce nie było żadnych dodatkowych przewodów.
Każdą wtyczkę można wyjąć z pojedynczej wtyczki, dzięki czemu przewody można poprowadzić przez zespół lusterek. Każdy zaczep należy delikatnie przesunąć i wtyczki wychodzą. 2 zaczepy na wtyczkę.
Image

Usunięto z pojedynczej wtyczki.
Image

Podstawa jest następnie zdejmowana za pomocą 3 śrub. T25s?
Następnie można usunąć te 2 śruby krzyżakowe.
Image

Te 2 są następnie usuwane.
Image

Image

Ręczny zespół jest usuwany. Zasilanie umieszczone na swoim miejscu. Przewody poprowadzone przez środkowy otwór.
Image

Przeprowadzając przewody przez drzwi, upewnij się, że jesteś przed prowadnicą szyby. Nie będziesz zadowolony, jeśli będziesz po drugiej stronie tej prowadnicy.
Image

Powtórz dla strony pasażera.

Okablowanie dalej.

Czas okablowania.
Zrobiłem to elegancko i poprowadziłem sygnały lusterek przez gumową wiązkę przewodów. To wcale nie było trudne. W słupku drzwi usuń gumową osłonę po stronie nadwozia. To trochę delikatne. Plastikowy szybkozłącze ma łącznie 4 zakładki. Uważam, że najłatwiej jest, jeśli zwolnisz 2 przednie, pociągniesz je do siebie, a następnie zwolnisz 2 tylne.
Image

Następnie usunąłem wewnętrzną wiązkę przewodów dla moich sygnałów blokowania/odblokowywania. Moje dłonie są bardzo pocięte.
Dwa zakreślone przewody to sygnały. Czerwony i brązowy.
Image

Zielony (z zestawu) idzie do czerwonego przewodu.
Niebieski (z zestawu) idzie do brązowego przewodu.
Image

12 V pochodziło z wtyczki OBD2. Różowy przewód.
Image

Zapłon pochodził z tego niebieskiego przewodu za panelem kopnięcia.
Image

Kontroler i przewody.
Image

To wszystko. Otwierają się do pierwotnej pozycji pełnego otwarcia. Więc wcale nie musiałem regulować swoich lusterek.

61 - 80 of 141 Posts