Toyota GR Corolla Forum - Ownership Discussion banner

What's your GRC's current mileage

• 0-5,000mi

Votes: 53 32%
  • 5,000-10,000mi

Votes: 46 28%
  • 10,000-20,000mi

Votes: 42 25%
  • 20,000-30,000mi

Votes: 17 10%
  • 30,000-50,000mi

Votes: 6 3.6%
  • 50,000mi-75,000mi

Votes: 1 1%
  • 75,000mi+

Votes: 0 0%
21 - 40 of 50 Posts
I na podstawie tej oceny stanu pustego paliwa, on go nie oszczędza tak jak ja swój. Te 29 mpg to mój czas eksploatacji, i to głównie lokalnie, z pewnym 55-70 na autostradzie. Jeżdżę w trybie Eco (90%) lub Sport, kiedy chcę się zabawić. Rzadko w trybie Normalnym.

View attachment 25835
Najwyższy, jaki widziałem, to około 270 mil szacunkowo na pełnym baku. Moja całkowita średnia to 23 mpg.

Przy pierwszej wizycie powiedzą, że samochód był nadużywany i Twoja gwarancja ☠. Więc bądź ostrożny.
Mam dokumenty dotyczące dożywotniej gwarancji, nadużycie nie jest nawet wspomniane, więc nie mogą odmówić pokrycia na podstawie opinii lub jeśli w ogóle mogliby to jakoś zmierzyć. Jedynym zastrzeżeniem jest to, że jeśli się nie zepsuło, to nawet na to nie spojrzą. Więc jeśli mam tak poważne stukanie w korbowód, że muszę nosić zatyczki do uszu, to nic. Zamknąć na parkingu? Ok, spojrzymy na to.

Prawdopodobnie zmieniam biegi przy niższych obrotach niż większość. Mam 66 lat i posiadałem wiele samochodów i ciężarówek z manualną skrzynią biegów. Średnio zmieniam biegi przy około 2500 obr./min w tym samochodzie podczas normalnej jazdy po płaskim terenie. A w jeździe miejskiej na płaskich ulicach, zwykle mam 2000 obr./min, niezależnie od biegu, który może być dla danej prędkości. Silnik ma wystarczający moment obrotowy na niskich obrotach, aby nie czuć się ospale, jeśli poproszę go o łagodne przyspieszenie od 20-2200 obr./min w jeździe miejskiej.

Nie staram się uzyskać świetnego przebiegu, to po prostu sposób, w jaki ewoluowała moja manualna jazda przez lata. Nie zrozumcie mnie źle, lubię też mocno docisnąć ten samochód, tylko nie tak często, jak podejrzewam, że robią to inni. Byłem tam, zrobiłem to, zepsułem/naprawiłem wystarczająco dużo rzeczy, żeby wystarczyło mi na jakiś czas.
Ja też tak jeżdżę moim GRC.

Osiągnąłem ten mały kamień milowy w drodze do domu z pracy dzisiaj
Image
Moja rocznica posiadania przypada na 18. dzień tego miesiąca i jak dotąd nie miałem żadnych awarii mechanicznych i nie mam na co narzekać. Ten samochód jest zajebiście niesamowity, uwielbiam go

Właśnie obchodziłem rocznicę 1 roku z moim Premium 2024 dwa tygodnie temu i osiągnąłem 20 000 mil kilka dni temu.

Mam 32 mile do pracy w obie strony (~25 na autostradzie), więc mile szybko się sumują. Od czasu do czasu wybieram się też na weekendową przejażdżkę, żeby pamiętać, dlaczego kupiłem ten samochód lol. Jeśli ktoś jest zainteresowany, oto moje statystyki dotyczące przebiegu od czasu odebrania samochodu - GR Corolla (Toyota GR Corolla) | Fuelly

Samochód jest obecnie u dealera na przeglądzie po 20 000 milach. Robię też zbieżność, ponieważ zauważyłem złe zużycie opon w moich oponach Michelin Pilot Sport All-Season 4, kiedy wymieniłem je na zimowe podczas przerwy w Święto Dziękczynienia. Powinienem był zrobić zbieżność przed 12 000 mil, ponieważ byłaby darmowa, ale zapomniałem, więc muszę za to zapłacić.

Żadnych problemów mechanicznych poza uszkodzonym czujnikiem O2 przy 1700 milach. Moje największe skargi to tandetne wnętrze (szczególnie panele drzwi) w Premium i do kitu lakier.

Szkoda, że Toyota nie dała właścicielom Premium nieco ładniejszych paneli drzwi + elementów wykończeniowych oprócz siedzeń. Materiałowe podłokietniki są do bani i wyglądają tanio. Mam też mnóstwo grzechotów, które są obecne od jakiegoś czasu i nie zawracałem sobie głowy ich szukaniem/naprawianiem.

Lakier Ice Cap też jest do bani. 1 rok jazdy po autostradzie (bez PPF) i mój przedni zderzak wygląda jak strefa wojny. Również kilka odprysków na masce, przednich błotnikach i dziwnie, klamka w moich drzwiach kierowcy też ma odprysk. Prawdopodobnie zapłacę za ponowne pomalowanie przedniego zderzaka w pewnym momencie.

Poza tym samochód jest świetny. Super frajda z jazdy. Nie mogę się doczekać, aż dostanę trochę śniegu, teraz, gdy mam z powrotem opony zimowe i naprawdę mogę cieszyć się systemem GR-Four!

Dopiero co obchodziłem rocznicę z moim Premium 2024 dwa tygodnie temu i osiągnąłem 20 000 mil kilka dni temu.

Mam 32-milową drogę do pracy w obie strony (~25 na autostradzie), więc mile szybko się sumują. Od czasu do czasu wybieram się też na weekendową przejażdżkę, żeby pamiętać, dlaczego kupiłem ten samochód, lol. Jeśli ktoś jest zainteresowany, oto moje statystyki dotyczące zużycia paliwa od czasu, gdy odebrałem samochód - GR Corolla (Toyota GR Corolla) | Fuelly

Samochód jest obecnie u dealera na przeglądzie po 20 000 milach. Dostaję również geometrię, ponieważ zauważyłem złe zużycie opon w moich oponach Michelin Pilot Sport All-Season 4, kiedy wymieniłem je na zimowe podczas przerwy świątecznej. Powinienem był zrobić geometrię przed 12 000 mil, ponieważ byłaby darmowa, ale zapomniałem, więc muszę za to zapłacić.

Żadnych problemów mechanicznych poza uszkodzeniem czujnika O2 przy 1700 milach. Moje największe skargi to tandetne wnętrze (szczególnie panele drzwi) w wersji Premium i do kitu lakier.

Szkoda, że Toyota nie dała właścicielom Premium nieco ładniejszych paneli drzwi + elementów wykończeniowych oprócz siedzeń. Materiałowe podłokietniki są do bani i wyglądają tanio. Mam też mnóstwo grzechotów, które są obecne od jakiegoś czasu i nie zawracałem sobie głowy ich szukaniem/naprawianiem.

Lakier Ice Cap też jest do bani. 1 rok jazdy po autostradzie (bez PPF) i mój przedni zderzak wygląda jak strefa wojny. Również kilka odprysków na masce, przednich błotnikach i dziwnie, klamka drzwi kierowcy też ma odprysk. Prawdopodobnie zapłacę za ponowne pomalowanie przedniego zderzaka w pewnym momencie.

Poza tym samochód jest świetny. Super frajda z jazdy. Nie mogę się doczekać, aż mam nadzieję, że spadnie trochę śniegu, teraz, gdy mam z powrotem opony zimowe i naprawdę mogę znów cieszyć się systemem GR-Four!
Aliexpress ma opcje osłon podłokietników. Dodałem kilka do mojego i jestem zadowolony z efektów, poza tym, że w kilku miejscach przyciąłem za dużo materiału.

Tylko dla przykładu. Proszę potwierdzić, ponieważ właśnie zrobiłem szybkie wyszukiwanie. Moje kosztowały około 25 $, więc nie jestem pewien, czy to te same.

Vtear Door Armrest Anti-dirty Leather Cover Interior Accessories Car Anti Scratch Decoration Parts For Toyota Corolla Sedan 2023 - AliExpress 34

Niedawno obchodziłem rocznicę z moim Premium 2024 dwa tygodnie temu i przekroczyłem 20 000 mil kilka dni temu.

Mam 32-milową trasę do pracy w obie strony (~25 na autostradzie), więc mile szybko się sumują. Jeżdżę też od czasu do czasu w weekend, żeby pamiętać, dlaczego kupiłem ten samochód, lol. Jeśli ktoś jest zainteresowany, oto moje statystyki dotyczące zużycia paliwa od czasu, gdy odebrałem samochód - GR Corolla (Toyota GR Corolla) | Fuelly

Samochód jest obecnie u dealera na przeglądzie po 20 000 milach. Robię też geometrię, ponieważ zauważyłem złe zużycie opon w moich oponach Michelin Pilot Sport All-Season 4, kiedy wymieniłem je na zimowe podczas przerwy świątecznej. Powinienem był zrobić geometrię przed 12 000 mil, ponieważ byłaby darmowa, ale zapomniałem, więc muszę za to zapłacić.

Żadnych problemów mechanicznych poza uszkodzeniem czujnika O2 przy 1700 milach. Moje największe skargi to tandetne wnętrze (szczególnie panele drzwi) w wersji Premium i kiepski lakier.

Szkoda, że Toyota nie dała właścicielom Premium nieco ładniejszych paneli drzwi + elementów wykończeniowych oprócz siedzeń. Materiałowe podłokietniki są do bani i wyglądają tanio. Mam też mnóstwo grzechotek, które są obecne od jakiegoś czasu i nie zawracałem sobie głowy ich szukaniem/naprawianiem.

Lakier Ice Cap też jest do kitu. 1 rok jazdy po autostradzie (bez ppf) i mój przedni zderzak wygląda jak strefa wojny. Również kilka odprysków na masce, przednich błotnikach i dziwnie klamka drzwi kierowcy też ma odprysk. Prawdopodobnie zapłacę za ponowne pomalowanie przedniego zderzaka w pewnym momencie.

Poza tym samochód jest świetny. Super frajda z jazdy. Nie mogę się doczekać, aż, mam nadzieję, spadnie trochę śniegu, teraz, gdy mam z powrotem opony zimowe i naprawdę znów czerpać radość z systemu GR-Four!

mniej więcej to samo doświadczenie z moim Circuit, z wyjątkiem braku problemu z czujnikiem O2 lub problemów z wnętrzem. Właśnie zrobiłem też przegląd po 20 000 milach.

Był facet, który ma zarówno GRC, jak i CTR, który dostarcza materiały medyczne. Myślę, że ostatnio „rozbił” samochód. IIRC, potrącił jelenia, koszty naprawy były zbyt wysokie, ubezpieczenie po prostu je spisało…

Był taki gość, który ma zarówno GRC, jak i CTR i dostarcza zaopatrzenie medyczne. Myślę, że ostatnio "rozbił" samochód. O ile pamiętam, potrącił jelenia, naprawa była zbyt kosztowna, ubezpieczenie po prostu go spisało…
Tak, to właśnie zamieścił na Reddicie. Kupił Lexusa SUV lub coś dużego, jeśli dobrze pamiętam.

Image
Nadal jeździ i prowadzi się jak mistrz, również ze standardowym sprzęgłem! Jeżdżę nim codziennie, 5, przeważnie 6 dni w tygodniu do pracy i z powrotem, co daje mi 100 mil dziennie. KAŻDEGO ranka nie mogę się doczekać, żeby pojechać moim GRC, to prawdziwa przyjemność. Do tej pory bez znaczących modyfikacji, od razu wymieniłem gałkę zmiany biegów na skórzaną Morizo, a wkrótce po zakupie samochodu zamontowałem chlapacze Rally Armor. Wzmocnienie tylnej ramy GR zamontowane kilka miesięcy temu, wraz ze świecami zapłonowymi NGK Ruthenium, o których czytałem świetne recenzje od zagranicznych właścicieli. Jak na razie wszystko dobrze, niech podróż trwa dalej!

W zeszłym tygodniu dobiłem do 30 tysięcy.

Wszystko wciąż działa świetnie w tym samochodzie. Jeździ się nim wspaniale po śniegu, ale nie mogę się doczekać, aż pogoda się ociepli i założy się moje letnie opony PS4, a także naprawi lakier po słonej zimie.

Karbonowy dach wciąż wygląda jak nowy dzięki folii PPF, którą na nim mam. Królik uszkodził mi grill, więc muszę spędzić weekend na zdejmowaniu przedniego zderzaka i wymianie wkładu grilla na nowy, błyszczący. Może zrobię żółte światła przeciwmgielne w tym samym czasie, skoro będę miał wszystko rozebrane.

Latem prawdopodobnie założę szersze opony, gdy te PS4 się zużyją i kupię drugi zestaw kół do samochodu. Wciąż się waham co do gwintowanego zawieszenia, ponieważ standardowa wysokość jazdy jest dobra dla miejsca, w którym pracuję, z głupio dużymi progami zwalniającymi i innymi podjazdami, które wymagają przyzwoitej wysokości jazdy, aby nie obcierać.

Podsumowując, wciąż lubię jeździć tym samochodem i jest wszystkim, czego od niego oczekiwałem, odkąd kupiłem go nowego prawie 2 lata temu. Czekam na wiele, wiele więcej kilometrów.

Czy ci, którzy pokonują mnóstwo kilometrów i nie zrobili PPF, widzą mnóstwo odprysków od kamieni? Ciągle słyszę, jak okropny jest lakier. Jeśli zdecyduję się na GRC, planowałem zrobić PPF tylko na kutym dachu.

21 - 40 of 50 Posts