Toyota GR Corolla Forum - Ownership Discussion banner
41 - 60 of 77 Posts
Zestaw DIY do analizy zawartości etanolu ukryty pod moim dolotem Eventuri. Więcej informacji można znaleźć na stronie w moim podpisie poniżej.

• Like
Reactions: CharlieGsanD
Czy mógłbyś podzielić się specyfikacją swojego zestawu kół, wygląda na tak dobrze dopasowany?
18x9.5 et31 face3. Trzeba mieć to face 3. Świetna sprawa, że nie obcieram i nie używam dystansów. Nadal użyłem przedłużonych tylnych szpilek z przodu, aby pomóc w liczbie gwintów.

18x9.5 et31 face3. Muszę mieć ten face 3. Świetna rzecz jest taka, że nie obcieram i nie używam dystansów. Nadal używałem przedłużonych tylnych szpilek z przodu, aby pomóc w liczeniu gwintów.
Jakie opony jeździsz z tymi felgami? Czy zauważyłeś jakieś zmiany w prowadzeniu lub jakości jazdy od czasu ulepszenia? Czy musiałeś coś dostosować, aby pomieścić nowy zestaw kół i opon, czy też pasował od razu?

Falken Azenis świetne opony, krótka żywotność bieżnika, ale dobra przyczepność, niezbyt głośne, ale z drugiej strony to nie jest mój codzienny samochód, a raczej samochód na weekend. To w połączeniu z moimi gwintowanymi amortyzatorami RSR sprawia, że jazda jest naprawdę bardzo komfortowa. Trzeba jednak założyć dłuższe przednie szpilki. Zdecydowanie niebezpieczne jest używanie standardowych szpilek, ponieważ ledwo wystarcza obrotów na szpilce. Jeżdżę z -3 pochyleniem kół z tyłu i -1,5 z przodu, ale nie obcieram, chyba że dobiję na jakiejś nierówności, której nie zauważyłem. Opony to 265 35 r18.

Image

Wziąłem dziś rano GRC na duży serwis 40k. Mam nadzieję, że to ostatni raz, kiedy zlecę im ogólny serwis, powinienem robić te rzeczy sam. Od czasu, gdy go kupiłem, wymieniałem olej 3 razy co 10 tysięcy mil i wymieniłem klocki hamulcowe, dwa razy z przodu i raz z tyłu. Łatwe.
Jak trudna może być reszta konserwacji?
Co może pójść nie tak?

41 - 60 of 77 Posts