Toyota GR Corolla Forum - Ownership Discussion banner

Seibon tylna rozpórka z włókna węglowego

192 views 2 replies 3 participants last post by  jsj1717  
#1 ·
Właśnie zobaczyłem, że ta tylna rozpórka pojawiła się w sprzedaży w wielu miejscach:

Czy ktoś ma jakieś informacje lub widział ją zamontowaną?

#2 ·
Jest dostępny od około dwóch miesięcy; jest też przedni. Nie widziałem nikogo, niezależnie od platformy, kto kupiłby tylny, ale jeden gość na FB kupił przedni.

Biorąc to pod uwagę, gdybym nie miał Total Tune X-brace, prawdopodobnie kupiłbym Seibon zamiast fabrycznej tylnej rozpórki GR, ponieważ będzie ważyć ZNACZNIE mniej, a nadal zapewni większość sztywności, jeśli zaprojektowali ją prawidłowo.

• Like
Reactions: MSchwartzGR4
#3 ·
Jest już od kilku miesięcy; jest też przednia. Nie widziałem nikogo, niezależnie od platformy, kto kupiłby tylną, ale jeden gość na FB kupił przednią.

Biorąc to pod uwagę, gdybym nie miał Total Tune X-brace, prawdopodobnie kupiłbym Seibon zamiast fabrycznej tylnej belki GR, ponieważ ważyłaby ZNACZNIE mniej i nadal zapewniała większość sztywności, jeśli zaprojektowali ją prawidłowo.
Mam GR brace, waży tonę. Można go dostać za około 400 dolarów, jeśli się rozejrzysz, ale szczerze mówiąc, unikałbym tego. Instalacja jest do bani, dużo cięcia i jest to w zasadzie stały element samochodu. Jedyną rzeczą, która mnie do tego skłoniła, był fakt, że jest to część OEM i nie chciałem mieć żadnych problemów z zatrzaskami z tyłu tylnych siedzeń.

totaltune byłby prawdopodobnie najłatwiejszy do usunięcia. Jedyną rzeczą, która martwiłaby mnie w seibon, jest to, że zastępuje punkty mocowania tylnych siedzeń. Również wszędzie, gdzie go sprzedają, wydaje się dodawać około 100 dolarów za wysyłkę.