Toyota GR Corolla Forum - Ownership Discussion banner
81 - 100 of 299 Posts
Mamy dużą przesyłkę sprężyn w drodze do USA, ale nie mamy ostatecznej daty przybycia. Tak czy inaczej, gdy tylko przejdą odprawę celną, najpierw wyślemy faktury wszystkim z naszej listy rezerwacyjnej. Aby dołączyć do naszej listy rezerwacyjnej, po prostu napisz do nas e-mail na adres info@limitplus1.com z następującymi informacjami: Swift Lowering Springs w temacie, Twoje pełne imię i nazwisko, adres wysyłki i numer telefonu. Następnie wyślemy Ci fakturę, a gdy otrzymamy sprężyny i Twoja faktura zostanie opłacona, zostaną wysłane do Ciebie! Jak zawsze, napisz do nas, jeśli masz jakieś pytania.
Wysłano e-mail.

Hej @Limit+1

Mam kilka problemów. Twoje posty naprawdę zainteresowały mnie kupnem dystansów i sprężyn, więc wszedłem na twoją stronę internetową, żeby to zrobić. Oczywiście sprężyny nie są jeszcze dostępne, więc zamierzałem kupić dystanse w międzyczasie i dostać sprężyny, gdy będą dostępne. Cóż, miałeś zamiar obciążyć mnie 50 dolarami za wysyłkę kilku dystansów, więc zamówiłem je już z innej strony, która wysyłała za darmo. Jeśli nie chcesz, żeby tak się działo, sugeruję, żebyś był bardziej konkurencyjny w tym względzie.

Problem numer dwa, w twoich postach jest napisane, że w drodze jest przesyłka sprężyn Swift Springs. Oczywiście dajesz zastrzeżenie, że nie ma daty przybycia, ale "w drodze" sugeruje, że będzie tu dość szybko i wydaje się, że takie oczekiwania dajesz ludziom. Cóż, rozmawiałem bezpośrednio z Swift Springs i powiedzieli, że data dostawy ICH przesyłki wygląda na koniec sierpnia - początek września. Nie było to trudne do zdobycia informacji i jestem pewien, że podzieliliby się nią również z tobą.

Nie chcę tu być dupkiem, ale te rzeczy nie robią dobrego wrażenia. Jako konsumenci chcemy po prostu usłyszeć prawdę i dostać uczciwą ofertę.

Hey @Limit+1

Mam kilka problemów. Twoje posty naprawdę zainteresowały mnie kupnem dystansów i sprężyn, więc wszedłem na Twoją stronę internetową, aby to zrobić. Oczywiście sprężyny nie są jeszcze dostępne, więc zamierzałem kupić dystanse w międzyczasie i dostać sprężyny, gdy będą dostępne. Cóż, miałeś zamiar obciążyć mnie 50 dolarami za wysyłkę kilku dystansów, więc zamówiłem je już z innej strony, która wysyłała za darmo. Jeśli nie chcesz, żeby tak się działo, sugeruję, żebyś był bardziej konkurencyjny w tym względzie.

Problem numer dwa, w Twoich postach jest napisane, że w drodze jest przesyłka Swift Springs. Oczywiście dajesz zastrzeżenie, że nie ma daty przybycia, ale "w drodze" sugeruje, że będzie tu dość szybko i wydaje się, że tego oczekujesz od ludzi. Cóż, rozmawiałem bezpośrednio z Swift Springs i powiedzieli, że data dostawy ICH przesyłki wygląda na koniec sierpnia - początek września. Nie było to trudne do zdobycia informacji i jestem pewien, że podzieliliby się nią również z Tobą.

Nie chcę tu być dupkiem, ale te rzeczy nie robią dobrego wrażenia. Jako konsumenci chcemy po prostu usłyszeć prawdę i dostać uczciwą ofertę.
Hey Weezy, przepraszam za późną odpowiedź, właśnie to widzę. Jeśli chodzi o dystanse, o ile nie jesteś poza krajem, nie widzę powodu, dla którego nasza wysyłka miałaby kosztować 50 dolarów. Nasza strona korzysta z podstawowego algorytmu wysyłkowego shopify i często okazuje się, że jest on zaniżony. Zazwyczaj widzimy 16-22 dolarów za wysyłkę dystansów do większości lokalizacji w kontynentalnej części USA. Tak czy inaczej, byłoby bardzo miło, gdybyś zwrócił na to naszą uwagę przed skorzystaniem z innego źródła. W przyszłości zapraszamy do wysyłania SMS-ów lub dzwonienia do nas pod numer podany na naszej stronie! Jeśli chodzi o datę przybycia Swift, staramy się sprowadzić początkową paletę drogą lotniczą do kraju przed przybyciem kontenera gdzieś w sierpniu. Nie sądzę, żeby to musiało być publiczną wiedzą. Nie składaliśmy żadnych obietnic dotyczących czasu dostawy i po prostu zdecydowaliśmy się powiadomić klientów e-mailem, gdy nadejdzie dzień przybycia. Przepraszam za Twoją frustrację.
-Ben

Hey Weezy, sorry for the late reply, just seeing this. For the spacers, unless you are out of the country I can’t see why our shipping would have calculated to $50. Our site uses shopifys basic shipping algorithm and we often find it under quoting. We typically see $16-$22 for spacer shipping to most continental US locations. Either way it would have been greatly appreciated if you could have brought it to our attention prior to going through another source. In the future, feel free to text or call us at the number listed on our site! As for the swift arrival date, we are attempting to have an initial pallet air freighted into the country prior to the container landing sometime in august. I don’t think that this needed to be public knowledge. We didn’t make any promises on delivery time, and simply opted to notify customers via email when the day of arrival comes. I’m sorry for your frustration.
-Ben
@Limit+1
Wysłałem e-mail w sprawie sprężyn swift, ale nigdy nie otrzymałem odpowiedzi z fakturą. Chciałbym spróbować załapać się na pierwszą przesyłkę, zanim się wyprzedadzą.

Jakieś zdjęcia sprężyn Eibach już są? Sprężyny Swift są trochę niższe niż chcę. Osobiście chciałbym znaleźć jakieś sprężyny w zakresie 1"-1,25", ponieważ byłoby to dla mnie idealne. Właśnie dodałem dystans 15 mm z przodu i dystans 25 mm z tyłu po usunięciu tylnego dystansu fabrycznego 10 mm. Nie chciałem układać dystansów jeden na drugim. Bardzo łatwo jest znaleźć wysokiej jakości, aluminiowe dystanse na Amazon lub eBay z bezpłatną wysyłką. Zainstalowałem sprężyny obniżające Tanabe w moim 2017 Corolla iM 6MT, co dało subtelne obniżenie o 1", które było idealne.
Image

Jakieś zdjęcia sprężyn Eibach już są? Sprężyny Swift są trochę niższe niż chcę. Osobiście chciałbym znaleźć sprężyny w zakresie 1"-1,25", ponieważ byłoby to dla mnie idealne. Właśnie dodałem dystans 15 mm z przodu i dystans 25 mm z tyłu po usunięciu tylnego dystansu fabrycznego 10 mm. Nie chciałem układać dystansów. Bardzo łatwo jest znaleźć wysokiej jakości, aluminiowe dystanse na Amazon lub eBay z bezpłatną wysyłką. Zainstalowałem sprężyny obniżające Tanabe w moim 2017 Corolla iM 6MT, co było subtelnym obniżeniem o 1", które było idealne. View attachment 13440
Swift jest zwykle w tym zakresie i nie spodziewam się, że będą inne. Eibachy faktycznie siedzą niżej niż Swifty na GRC.

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, wyślij e-mail do @Limit+1, aby zamówić sprężyny Swift w przedsprzedaży.
Chcę najpierw zobaczyć, jak dokładnie wyglądają. Czy Swift wyprodukuje więcej niż jedną sprężynę obniżającą do GRC? Nie spieszę się i chcę uzyskać obniżenie, które chcę. Wygląda na to, że obniżenie Swift wynosi około 2 cali i chciałbym coś w okolicach 1-1,25 cala.

Chcę najpierw zobaczyć, jak dokładnie wyglądają. Czy Swift wyprodukuje więcej niż jedną sprężynę obniżającą dla GRC? Nie spieszę się i chcę uzyskać obniżenie, które chcę. Wygląda na to, że obniżenie Swift wynosi około 2", a chciałbym coś w okolicach 1-1,25"
Nigdy nie słyszałem, żeby Swift spec-R obniżały się tak nisko w żadnym samochodzie. Zazwyczaj są na poziomie 1-1,25". Zobacz załączone zdjęcia..
Image
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Nigdy nie słyszałem, żeby swift spec-R tak nisko schodziły w jakimkolwiek samochodzie. Zazwyczaj są na poziomie 1-1,25". Zobacz załączone zdjęcia.. View attachment 13485 View attachment 13487
View attachment 13493
View attachment 13489
View attachment 13491
View attachment 13492
View attachment 13490
View attachment 13488
View attachment 13486
Sprężyny Swift zamówione! Teraz zaczyna się oczekiwanie na koniec sierpnia - początek września.
nie zamawiam gówna, dopóki nie będę w 100% wiedział, że mają to na stanie i gotowe do wysyłki. Widzę, że data znowu się przesuwa

Nie zamawiam gówna, dopóki nie będę w 100% pewien, że mają to na stanie i gotowe do wysyłki. Widzę, że data znowu się przesuwa
Rozumiem, skąd pochodzisz. To od Limit+1.

"Oto zła wiadomość z pełną przejrzystością, cały ten proces od prototypu do produkcji nie był tak terminowy, jak początkowo przewidywaliśmy. W tym momencie spodziewamy się otrzymać kontener ze sprężynami w połowie sierpnia, a ponieważ nie są one wstępnie pakowane przez firmę Swift w Japonii, wszystkie będą musiały zostać sprawdzone i zapakowane pojedynczo. To zajmie trochę dodatkowego czasu. Z tego powodu spodziewamy się, że wszystkie zamówienia zostaną wysłane od nas do Państwa pod koniec sierpnia lub na początku września. Nie będziemy oferować anulowania ani zwrotów pieniędzy, chyba że z jakiegoś powodu nie będziemy w stanie dostarczyć. (np. statek, na którym są wysyłane, tonie)"

Rozumiem, skąd pochodzisz. To jest od Limit+1.

"Oto złe wieści z pełną przejrzystością, cały ten proces od prototypu do produkcji nie był tak terminowy, jak początkowo przewidywaliśmy. W tym momencie spodziewamy się otrzymać kontener ze sprężynami w połowie sierpnia, a ponieważ nie są one wstępnie pakowane przez firmę Swift w Japonii, wszystkie będą musiały zostać sprawdzone i zapakowane pojedynczo. To zajmie trochę dodatkowego czasu. Z tego powodu spodziewamy się, że wszystkie zamówienia zostaną wysłane od nas do Państwa pod koniec sierpnia lub na początku września. Nie będziemy oferować anulowania ani zwrotów pieniędzy, chyba że z jakiegoś powodu nie będziemy w stanie dostarczyć. (np. statek, na którym są wysyłane, tonie)"
Dokładnie o to mi chodziło. Jeśli zostanie przesunięte, brak zwrotów. Więc poczekam

Nigdy nie słyszałem, żeby swift spec-R schodziły tak nisko w jakimkolwiek samochodzie. Zazwyczaj są na poziomie 1-1,25 cala. Zobacz załączone zdjęcia.. View attachment 13485 View attachment 13487
View attachment 13493
View attachment 13489
View attachment 13491
View attachment 13492
View attachment 13490
View attachment 13488
View attachment 13486
Dzięki. Na pewno wygląda na to, że większość samochodów ma około cala, więc byłoby wspaniale. Wciąż czekam, aż zobaczę więcej zdjęć ludzi po ich zainstalowaniu. Byłbym bardzo zadowolony z obniżenia o maksymalnie 1 cal z przodu i z tyłu.

Jakieś zdjęcia sprężyn Eibach?
FWIW Biorę te Swifty zamiast Eibachów ze względu na opinie, które znalazłem na temat innych podwozi do jazdy po torze.

Wydaje mi się, że dla większości podwozi Swift Rs są wystarczająco usztywnione do jazdy po torze, bez wystarczającego przechyłu, aby opony ocierały się o nadwozie podczas ostrego pokonywania zakrętów. Czytałem dość mieszane opinie na temat Eibachów, niektóre podwozia wydają się w porządku, inne ciągle ocierają.

Myślę, że jeśli chcesz więcej komfortu i nie zamierzasz jeździć po torze, będziesz zadowolony z Eibachów, ale planuję jeździć po torze 2 lub 3 razy w roku. Jeśli bardziej poważnie potraktuję jazdę po torze, poczekam, aż Ohliens wypuści swoje gwintowane zawieszenia.

81 - 100 of 299 Posts