Toyota GR Corolla Forum - Ownership Discussion banner
21 - 40 of 111 Posts
Jeżdżę na tym zestawie od ponad 5 tys. mil bez CEL i strojenia.
Dzięki za odpowiedź 🙏🏽. Próbuję po prostu znaleźć jak najwięcej informacji. Tej zimy zamówię dolot i wlot Forge. Mam też w drodze środkowy wydech. Po prostu nie chcę dodawać strojenia. Mam nadzieję, że nie będę miał problemów z gwarancją, ale zawsze mogę odkręcić. Czy czujesz różnicę w mocy i jak brzmi silnik/turbo? Czy nadal jest to cywilizowane, czy trochę bardziej złośliwe 😆?

Dzięki za odpowiedź 🙏🏽. Po prostu próbuję znaleźć jak najwięcej informacji. Tej zimy zamówię kolektor dolotowy i wlot Forge. Dostanę też środkową rurę. Po prostu nie chcę dodawać strojenia. Mam nadzieję, że nie będę miał problemów z gwarancją, ale zawsze mogę odkręcić. Czy czujesz różnicę w mocy i jak jest dźwięk silnika/turbosprężarki? Czy nadal jest cywilizowany, czy trochę bardziej po chamskiej stronie 😆?
Minęło trochę czasu, odkąd mój samochód był seryjny. Ale jeśli dobrze pamiętam, wlot turbosprężarki sprawia, że ​​słyszysz więcej zasysanego powietrza i więcej dźwięku upustu z kolektorem dolotowym. Nie powiedziałbym, że dźwięki zasysania są oburzające. Zdecydowanie jest trochę głośniej, ale nie przesadnie. Szczerze mówiąc, chciałbym, żeby było głośniej. Jeśli chodzi o osiągi, to prawdopodobnie minimalne, ale wydaje się, że jest szybciej i bardziej responsywnie. Może to dlatego, że słyszysz więcej dźwięku zasysania, co sprawia, że ​​wydaje się szybciej. Ale tak czy inaczej, uwielbiam to połączenie.

Minęło trochę czasu, odkąd mój samochód był seryjny. Ale jeśli dobrze pamiętam, wlot turbiny sprawia, że słyszysz zasysanie powietrza i odgłos upuszczania powietrza coraz bardziej z dolotem. Nie powiedziałbym, że dźwięki zasysania są obrzydliwe. Zdecydowanie jest trochę głośniej, ale nie przesadnie. Szczerze mówiąc, chciałbym, żeby było głośniej. Jeśli chodzi o osiągi, to prawdopodobnie minimalne, ale wydaje się szybszy i bardziej responsywny. Może dlatego, że słyszysz więcej szumu zasysania, co sprawia, że ​​wydaje się szybszy. Ale tak czy inaczej, uwielbiam to połączenie.
Dzięki 👍🏽

Texanin, mam do ciebie pytanie. Masz całą konfigurację Forge, ponieważ wlot zasysa więcej powietrza, a wloty turbosprężarki pomagają je wypychać. Czy to w jakikolwiek sposób wpłynęło na dźwięk twojego wydechu??
Jeśli tak, to tylko bardzo nieznacznie. Ten cholerny wydech MBRP jest tak głośny, że trudno to stwierdzić

Jeśli tak, to bardzo nieznacznie. Ten cholerny wydech MBRP jest tak głośny, że trudno to stwierdzić
😂. Powinienem otrzymać mój środkowy rurę J2 Racing pod koniec przyszłego tygodnia. Więc będę miał środkową rurę i standardowy wydech. Dlatego pytałem, czy słyszałeś jakąś różnicę. Dzięki 👍🏽

Podobają mi się również części Forge do wlotu powietrza i intercoolera. Myślę o nich jako o moich następnych krokach modyfikacji...

21 - 40 of 111 Posts