Toyota GR Corolla Forum - Ownership Discussion banner
461 - 480 of 501 Posts
Nadal nie udało mi się wyświetlić obrotów i biegu.
Rozwiązałem problem z obrotomierzem, ale jeszcze nie mam informacji o biegu.

LDW i LCA muszą być wyłączone, a tempomat musi być przełączony na tryb normalny zamiast ACC. Nie wyświetli się w trybie Eco.

Tak dobry samochód i naprawdę podoba mi się wnętrze w Premium Plus. Dziś dodałem też oświetlenie ambientowe.

Naprawdę czuję, że skrzydło CE jest niezbędne dla samochodu. Mój bez niego wydaje się trochę nagi.
IMO wygląda bez niego jak gówno; Nie zamówiłem go z nim, ale mam go obok siebie i czekam na instalację po PPF.

Czy trudno jest coś dodać?
zależy to od twojego poziomu umiejętności, ale dealerzy mogą to zamówić i zainstalować później.

Z czerwonej Corolli LE z 2010 roku na Heavy Metal GR Corolla Premium Plus DAT z 2025 roku. Dealer nawet za darmo przyciemnił szyby jako bonus. Co za czas, żeby żyć.

Wygląda na to, że 2025 GRC ma Engine Sound Enhancement w trybie Sport. Istnieje wyraźna różnica w tonie i głośności dźwięku silnika w trybie Sport i innych trybach. Próbowałem ustawić tryb Custom na sport i dźwięk pozostaje taki sam jak w trybie Normal, więc ESE wydaje się być niezwiązane z indywidualnymi ustawieniami i aktywowane tylko w trybie Sport.

Z instrukcji serwisowej

Ponadto w trybie ECO występuje wyraźna zmiana tonu i głośności na biegu jałowym oraz kliknięcie z tyłu, wskazujące na zamykanie się zaworu wydechowego.

Mogę to również potwierdzić. Opublikowałem ten obrazek w grupie FB kilka dni temu.

Ogólnie rzecz biorąc, nie jestem fanem ESE, ale powiem... z każdego samochodu, w którym byłem i który pompuje harmoniczne silnika... w GRC brzmi to całkiem nieźle. 86 brzmi okropnie w porównaniu do tego ESE.
Jako były właściciel GR86 i A90, tak, oba mają OKROPNE ESE; było głośne i sztuczne w obu. Mówiłem @spike021, że nawet nie zauważyłem ESE w tym samochodzie, co może być bardziej spowodowane tym, że trzymam się 5k max tak bardzo, jak to możliwe, ale w pozostałych dwóch było to bardzo widoczne za pierwszym razem, gdy nimi jeździłem, nawet przy niższych obrotach lol.

• Like
Reactions: spike021
Wygląda na to, że GRC 2025 ma Engine Sound Enhancement w trybie Sport. Istnieje wyraźna różnica w tonie i głośności dźwięku silnika w trybie Sport i innych trybach. Próbowałem ustawić tryb Custom na sport i dźwięk pozostaje taki sam jak w trybie Normal, więc ESE wydaje się nie być powiązane z indywidualnymi ustawieniami i jest aktywowane tylko w trybie Sport.

Z instrukcji serwisowej
View attachment 32372

Ponadto w trybie ECO występuje wyraźna zmiana tonu i głośności na biegu jałowym oraz kliknięcie z tyłu wskazujące, że zawór wydechowy się zamyka.
Jak wspomniano w wątku o dudniącym wydechu, możesz przełączyć się na tryb Eco w trybie zasilania ACC przed uruchomieniem samochodu, jeśli chcesz bardziej szorstkiego, ale cichszego zimnego startu.

Jako były właściciel GR86 i A90, tak, oba mają OKROPNE ESE; było głośne i sztuczne w obu. Mówiłem @spike021, że nawet nie zauważyłem ESE w tym samochodzie, co może wynikać bardziej z tego, że trzymam się maksymalnie 5 tys. obrotów, ale w pozostałych dwóch było to bardzo widoczne już za pierwszym razem, gdy nimi jeździłem, nawet przy niższych obrotach lol.
Tak, każdy, kto spędził przyzwoitą ilość czasu w 23/24, a następnie wsiada do 25 z włączonym trybem sportowym, natychmiast to zauważy. Lol. Znowu nie jest to najgorzej brzmiące ESE, ale i tak wyłączę je za pomocą Caristy.

Wygląda na to, że 2025 GRC ma Engine Sound Enhancement w trybie Sport. Istnieje wyraźna różnica w tonie i głośności dźwięku silnika w trybie Sport i innych trybach. Próbowałem ustawić tryb Custom na sport i dźwięk pozostaje taki sam jak w trybie Normal, więc ESE wydaje się nie być powiązane z indywidualnymi ustawieniami i jest aktywowane tylko w trybie Sport.

Z instrukcji serwisowej
View attachment 32372

Ponadto w trybie ECO występuje wyraźna zmiana tonu i głośności na biegu jałowym oraz kliknięcie z tyłu, wskazujące na zamykanie się zaworu wydechowego.
moje boba civic si 2020 to miało, nienawidziłem tego, tylko głupi chwyt

Wygląda na to, że GRC 2025 ma Engine Sound Enhancement w trybie Sport. Istnieje wyraźna różnica w tonie i głośności dźwięku silnika w trybie Sport i innych trybach. Próbowałem ustawić tryb Custom na sport i dźwięk pozostaje taki sam jak w trybie Normal, więc ESE wydaje się nie być powiązane z indywidualnymi ustawieniami i jest aktywowane tylko w trybie Sport.

Z instrukcji serwisowej
View attachment 32372

Ponadto w trybie ECO następuje wyraźna zmiana tonu i głośności na biegu jałowym oraz kliknięcie z tyłu wskazujące, że zawór wydechowy się zamyka.

Jest jedyną osobą, którą widziałem, która to zauważyła na YouTube. Co szczerze mówiąc oznacza, że dobrze to zmieszali, moim zdaniem. @ 19:35 on to zauważa.

Wygląda na to, że 2025 GRC ma Engine Sound Enhancement w trybie Sport. Istnieje wyraźna różnica w tonie i głośności dźwięku silnika w trybie Sport i innych trybach. Próbowałem ustawić tryb Custom na sport i dźwięk pozostaje taki sam jak w trybie Normal, więc ESE wydaje się być niezwiązane z indywidualnymi ustawieniami i aktywowane tylko w trybie Sport.

Z instrukcji serwisowej
View attachment 32372

Ponadto w trybie ECO występuje wyraźna zmiana tonu i głośności na biegu jałowym oraz kliknięcie z tyłu wskazujące, że zawór wydechowy się zamyka.
Czy ESE pompuje fałszywy dźwięk z głośnika, czy też środkowy zawór pozostaje otwarty?

461 - 480 of 501 Posts