Toyota GR Corolla Forum - Ownership Discussion banner

Kute na zimno felgi Sparco 18X9 z oponami PS 2 i czujnikami TPM

1.3K views 19 replies 5 participants last post by  Otosan  
#1 · (Edited)
$1,100.00

Check price

Shippensburg, Pennsylvania

Mniej niż 500 mil ulic i dróg na mojej Corolli GR 2025

#3 · (Edited)
Wheel specs, offset, work with factory studs?
Nowy tutaj i próbuję edytować moje zdjęcie wszystkich czterech kół. Próbuję znaleźć przesunięcie, ale Tirerack jest teraz zamknięty. Myślę, że było to 5 mm do wewnątrz, co jest idealne dla opon 245 i zatwierdzonego dopasowania przez Tire Rack. Pasują idealnie do mojego GRC bez żadnych problemów z prześwitem. Są dostarczane z nakrętkami i idealnie pasują do szpilek. Faktura zawiera kodowanie kół w pierwszej linii pozycji, ale nie udało mi się go zdekodować.

This post has been deleted
#14 ·
Niedawno natknąłem się na to - super pomocne info! Obecnie szukam konfiguracji kół do mojego GRC i to brzmi naprawdę obiecująco.
Czy masz jakieś aktualizacje lub udało Ci się rozszyfrować ten kod koła? Chciałbym dowiedzieć się więcej o tym, jak się sprawdził i czy nadal jesteś zadowolony z dopasowania!
Sparco 18x9 ET30.

OEM to 18x8.5 ET30
🙂

#13 · (Edited)
Myślę, że Tire Rack mógłby Ci powiedzieć, czy się spieszysz, używając tylko kodów, które zamieściłem. Spróbuję dziś wieczorem i zamieszczę więcej dzisiaj wieczorem, kiedy będę miał czas. To głośne opony na autostradzie, ale prowadzą się o wiele lepiej niż opony fabryczne. Ogromna frajda na torze. Montaż był idealny dla samochodu. Bieżnik znalazł się w środku w tym samym miejscu z połową dodatkowej szerokości opony po każdej stronie. Zauważalna była również szacunkowa oszczędność wagi wynosząca pięć funtów na koło (zarówno opona, jak i koło lżejsze niż fabryczne). Przepraszam, że nie zrobiłem żadnych zdjęć z nimi. Uwielbiałem ten samochód, tak dużo zabawy na drodze i torze, ale sprzęgło zawiodło po 8900 milach, więc właśnie go sprzedałem, więc nie mogę teraz pomóc ze zdjęciami.

#16 ·
Dzięki, myślałem, że offset OEM wynosi 0. W każdym razie dopasowanie było idealne z szerszymi oponami Michelin PS2. ŻADNYCH otarć ani zakłóceń, po prostu lepsze prowadzenie z większą przyczepnością i bardziej żywym odczuciem. Myślę, że ta opona i felgi 18x9 były standardowym rozmiarem w limitowanej edycji Morrizmo. Proszę popraw mnie, jeśli się mylę.

#17 ·
Dzięki, myślałem, że przesunięcie OEM wynosi 0. W każdym razie dopasowanie było idealne z szerszymi oponami Michelin PS2. ŻADNYCH otarć ani zakłóceń, po prostu lepsze prowadzenie z większą przyczepnością i bardziej żywym odczuciem. Myślę, że ta opona i felgi 18x9 były standardowym rozmiarem w limitowanej edycji Morrizmo. Proszę popraw mnie, jeśli się mylę.
felgi miały rozmiar 18x8,5 dla bbs lub enkei.
bbs - 10 szprych (edycja Morizo i Circuit)
Enkei - 15 szprych (Premium i Core)

Opony
Morizo - 245/40/18
Wszystko inne - 235/40/18