Toyota GR Corolla Forum - Ownership Discussion banner

0 do 60?

1 reading
6.1K views 15 replies 11 participants last post by  Rdrcr  
#1 ·
Zastanawiam się tylko, jakie czasy od 0 do 100 km/h osiągają ludzie? Właśnie zrobiłem 5,19, co moim zdaniem nie jest złe 🤷
Image

#9 ·
Nie uruchomiłem tego samochodu ani nie planuję tego robić. Nie widziałem też nikogo na YouTube, kto prawidłowo uruchomiłby ten samochód, co uważam za interesujące. W 03 roku w moim Evo 8 osiągnąłem czas 13,2 przy 103 milach na godzinę z czasem 60 stóp 1,5-1,6 (wiele przejazdów w granicach setnych części sekundy) na całkowicie seryjnym samochodzie. GRC waży mniej więcej tyle samo, a generuje o około 30 KM więcej, więc przypuszczam, że prawdopodobnie mógłbym osiągnąć czas 12,8-12,9. Przyspieszenie od 0 do 60 mil na godzinę prawdopodobnie w połowie lat 4, jak 4,6, całkiem łatwo, jeśli nie będę musiał wrzucać trzeciego biegu. Nie polecam wyścigów na 1/4 mili samochodami z napędem na wszystkie koła, ponieważ wymaga to poślizgu sprzęgła przy wysokich obrotach, aby zrobić to prawidłowo, szybko zniszczy to sprzęgło, ale poślizg uratuje skrzynię biegów/skrzynię rozdzielczą zamiast jej gwałtownego puszczenia.

#14 ·
Jestem więcej niż zadowolony, wiedząc, co potrafi samochód, na podstawie testów innych. Nie mam ochoty drastycznie skracać żywotności mojego sprzęgła, tylko po to, by samemu tego doświadczyć, LOL.

60-130 to znacznie lepszy wskaźnik osiągów... chociaż jest to również taki, w którym ten samochód radziłby sobie bardzo słabo :LOL:

#16 ·
Przejechałem 12,98 @ 105,7 w moim STi z 2005 roku, zmodyfikowanym tylko filtrem K&N, wydechem JIC Titanium catback, usunięciem tylnego spojlera, fotelami wyścigowymi Bride i wałem napędowym ACPT CF na seryjnym programie, turbosprężarce i downpipe. Wszystko zależy od startu. I trzeba było naprawdę ślizgać sprzęgło, żeby wystartować STi. Nie robiłem tego często.
Mike